Příměstský tábor 2018

III. PŘÍMĚSTSKÝ FOTBALOVÝ A SPORTOVNÍ TÁBOR VE CHVÁLKOVICÍCH

Třetí ročník příměstského tábora ve Chválkovicích opět proběhl v posledních dvou týdnech letních prázdnin. Letos se obou turnusů dohromady zúčastnilo 64 dětí (z toho tři fotbalistky) ve věku od pěti do jedenácti let.

Program obou týdnů byl opět velmi podobný.

V pondělí po dopoledním seznamovacím tréninku a následném obědě v restauraci Doga prověřili kluci a holky svůj strach z výšek v Lanovém centru Proud.

Úterní dopoledne strávil první turnus návštěvou tréninku hráčů Regionální fotbalové akademie kategorie U15 a následným fotbálkem na umělé trávě ZŠ Heyrovského. Druhý turnus prošel téměř všechna zákoutí Androva stadionu a zkontroloval při tréninku hráče “A” týmu Sigmy Olomouc. Před pozdním obědem, o který se nám postarala naše chválkovická hospůdka Na Hřišti, jsme si ještě s dětmi udělali malou exkurzi po Olomouci. Poté už nás všechny čekal trénink.

Ve středu jsme celý den strávili ve Sportcentru Sobáčov, kde nás nakrmili a zahráli jsme si plážový fotbal a volejbal.

Čtvrteční dopoledne jsme sjížděli Mlýnský potok s Rafting Morava. Oběd jsme měli připravený opět v restauraci Doga, následoval přesun do Chválkovic a zakončení táborového dne dalším tréninkem.

V pátek jsme strávili celý den na hřišti ve Chválkovicích. Dopoledne nás čekal atletický devítiboj. Odpoledne jsme odehráli vypjatý turnaj konečné fáze Ligy mistrů. Po něm již následovalo pouze vyhlášení devítiboje a turnaje a rozloučení se se všemi účastníky.

Na závěr tohoto zhodnocení bychom rádi poděkovali rodičům i dětem za hladký průběh táboru, snad si jej děti užily minimálně tolik, jako my trenéři. Dále děkujeme restauracím Doga a Na HřištiLanovému centru Proud, Regionální fotbalové akademii Olomouc, klubu SK Sigma Olomouc, Sportcentru Sobáčov a Rafting Morava za ochotu a vstřícnost se o nás všechny kvalitně postarat.

Michal Ponížil

Fotky: I. turnusII. turnus