Příměstský tábor 2017

II. PŘÍMĚSTSKÝ FOTBALOVÝ A SPORTOVNÍ TÁBOR VE CHVÁLKOVICÍCH

Díky pozitivním ohlasům dětí i rodičů po I. příměstském táboře, který se konal minulý rok, jsme se rozhodli v roce 2017 uspořádat druhý ročník a otevřít zároveň dva turnusy. Těch se dohromady zúčastnilo 52 dětí od 6 do 11 let.

Program obou turnusů byl téměř identický. Trenéry a vedoucími v jedné osobě byli držitelé UEFA B licence Michal Ponížil a Vojtěch Zatloukal a hráč chválkovického “A” týmu Martin Dosoudil.

V pondělí po dopoledním seznamovacím tréninku a následném obědě si kluci a holky užili připravený zábavný program v lanovém centru Proud.

Na úterní dopoledne měli děti naplánovanou prohlídku Androva stadionu, spojenou s exkurzí po městě Olomouc. Druhý turnus měl o malinko více štěstí a podařilo se nám na stadionu Sigmy Olomouc proniknout i do míst, kam se jen těžko dostane někdo cizí, krátce jsme si popovídali s hráči “A” týmu a dokonce jsme si mohli zatrénovat na vedlejším hřišti Sigmy Olomouc. Odpoledne pak následoval trénink zpět ve Chválkovicích.

Ve středu jsme celý den strávili v Parku Sportu Hrubá Voda. Jezdili jsme na bobové dráze, překonávali strach z výšek na Kamzíkově stezce v korunách stromů, osvěžili se v dětském parku skřítka Hrubíka a vydali se na krátkou tůru ke zřícenině hradu Hluboký.

I na čtvrtek byl naordinován odpočinek od fotbalu, s Rafting Morava jsme dopoledne na raftech sjížděli řeku Moravu a po obědě jsme se vydali na soukromé promítání do multikina Premiere Cinemas.

V pátek jsme strávili celý den na hřišti ve Chválkovicích. Dopoledne nás čekaly tréninky a závěrečný turnaj, odpoledne následovala atletická olympiáda. O oběd se nám postarala restaurace Roxbury.

Na závěr tohoto zhodnocení bychom rádi poděkovali rodičům i dětem za hladký průběh táboru, i my trenéři jsme si jej užili. Dále děkujeme restauracím Blues Rock Café a Roxbury, lanovému centru Proud, klubu SK Sigma Olomouc, Park Sportu Hrubá Voda, Rafting Morava a Premiere Cinemas za ochotu a vstřícnost se o nás všechny kvalitně postarat.

Michal Ponížil

Fotky: I. turnus, II. turnus